Şekerlemeler Temalı 2. Yaş Kutlaması
2.Yaş Doğum Günü Kutlaması
Oğlumun 1. Yaş doğum günü kutlamasından sonra doğum günü denince irkilir hale gelmiştim. Çünkü ilk doğum gününde her detayla ilgilendiğimizden hem çok yorucu hem de stresli olmuştu. Hal böyle olunca ‘ 2 yaş kutlaması mııı? Aslaa’ moduna daha 1 yaşını doldurduğunda girmiştim.
Derken Ağustos kapıya dayandı şöyle bir ‘ cee-ee ‘ yapıp kaçıyordu ki Mete bir arkadaşının doğum günü kutlamasına gitti. Ben katılamadım ama basıyla çok güzel vakit geçirmişler.. Acayip mutlu olmuş, eğlenmiş. Ben de bunu duyunca rahat duramadım tabi. Hemen daha önce pinterestten albüme attığım beğendiğim fikirleri gözden geçirdim. Birkaç kafamı kurcalayan temadan sonra bembeyaz bir parti hayal ettim. Fakat detaylara girince işin şekli değişmeye başlamıştı. Her şeyi beyaz kullanmak mümkün değildi. Sonra yeniden bir değerlendirince arkadaşlarıyla kutlayacağı küçük bir partiyi sadeleştirmeme kararı aldım ve o noktada da şekerlemeler girdi işin içine.. Çocuklar nelerden hoşlanır sorusunun temel cevaplarından biriydi neticede..
Hemen Mete’nin diş buğdayı partisinden bu yana sürekli contact halinde olduğumuz, çalıştığım birinden ziyade arkadaşım olan Mutlu Fabrika Sinem’ le görüştük. Hemen onun da fikirlerini aldım çünkü onunla kafa kafaya verdiğimizde çok daha güzel detaylar çıkıyor ortaya.. Sinem o yoğunluğunun içinde bize de zaman ayırıp harika çalışmalar çıkarmaya başladı.
Sinem çalışmalarını sürdürürken ben de annemin karşı komşusu Minella Pasta’ ya ulaştım. Tanıştığım an acayip pozitif bir elektrik aldım Öznur’ dan.. Kendi gibi sıcacık dükkanında/atölyesinde çay içerken biraz sohbet ettik. Meğer Mete’ ye bayılıyormuş. Pastasını yapmayı çok isterim dedi. Kendisine sade, üzerinde sadece şekerlemeler olan bir pasta fotoğrafı yolladım. İçine sinmemiş ki hemen başka alternatif fotoğraflar yolladı bana.. Yolladıklarından birinde karar verdik. Çünkü o da benim gibi en güzeli olsun istiyordu. Böyle işini iyi yapan mükemmeliyetçi insanlara her daim bayılırım.
Hazırlıklar sürerken çocuklar için dağıtacağımız hediyelikler belliydi ancak arkadaşlarımıza 2 yaş hatırası olarak ne dağıtacağımıza bir türlü karar veremiyordum. Kalıcı ve işe yarayacak bir şeyler istiyordum. Hemen Sinem’ den bir fikir geldi. Succulent dağıtabilirsin dedi, hem şık hem de işe yarar bir hediye olur diyerek örnek bir fotoğraf gönderdi bana. Herşey iyi güzeldi ama succulent bulmak hem de uygun fiyata bulmak çok da kolay değildi.
Nasıl yapsak nereden alsak diye düşünürken Whatsapp’ ıma ablamdan bir mesaj geldi. Migrosta bulmuş. Hem de 5.90 gibi uygun bir fiyata. Akşamın 21:00 ‘ da hemen eşim gitti almaya.. Daha süsleyip paketlenecek parti gününe yetişecekti çünkü.
Hazırlıklar istediğim gibi gitti. Sinem’ le buluşup tüm hazırlıkları teslim aldım ve geriye bizim yapacaklarımız kalmıştı. Hemen bizim ekip toplandık ve işe koyulduk. ( annem-kardeşlerim- ablam ve eşi) Yorucu bir akşamdan sonra her şey hazırdı fakat ne giyeceğimizi hiç düşünmemiştim. Hemen evden beyaz ağırlıklı bir şeyler şeçtim. Mete için de Doroandme Esra’ nın çocuklar için diktiği tiril tiril giysilerden bir kombinde karar verdim.
Eşimde yıllardır arkadaşı olan Keskin Foto Aylin ile görüşüp, işin doğum gününde çekilecek fotoğraflar kısmını ayarlamış. Aylin’ de kırmamış sağolsun.
Derken kutlama günü geldi çattı. Hava nasıl rüzgarlı.. İlk yaşında da aynı havaya denk gelmiştik. Kısmet işte. Çok takılmayarak kutlayacağımız alanı süslemeye koyulduk ama hayal ettiğim gibi hazırlayamıyoruz çünkü işin rüzgar kısmını hesaba katmamıştık. Birkaç değişiklikle süslemeleri zor şartlarda bitirdik, hazırlanmaya geçtik.
Saçımı makyajımı yapıp hazırlandım. Eşim ve Mete’ de hazırdı. Aşağıya indik, misafirlerimizi karşılamaya başladık. Küçük misafirlerimiz çoktan yerini almışlardı. Ortak arkadaşlarımız ve aile de toplandıktan sonra pastamızı kestik. Rüzgâr dolayısıyla biraz sıkıntı olsa da eğlenceli bir gün oldu. Kısacası kutlamakta ki hedefimi yerine getirmiş oldum. Mete’ de, arkadaşları da hem eğlendiler hem de şekerlemelerin keyfini çıkardılar.
Gelelim hazırlık ve kutlamalara ;
Rüzgara rağmen güzel bir gün oldu. Umarım beğenmişsiniz ya da kutlamanıza ışık tutacak bir paylaşım olmuştur.
Sevgilerimle ;